TOPLU ULAŞIM DENETİM VE YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE GİRİYOR

Büyük İstanbul Otogarı içinde kurulan Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi, 13 Eylül 2021 tarihi itibarıyla hizmete giriyor.

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’nda hizmet veren Denetim Şefliği ve Kamera Araç Takip Şefliği, 13 Eylül 2021’den itibaren Büyük İstanbul Otogarı içinde Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi’nde faaliyet gösterecek.

7/24 hizmet verecek

340 metrekare alana sahip Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi’nde sabit ve sahada görev yapan denetim personelleri dahil toplam 84 personel görev alacak. Şoförlerimizin ve vatandaşlarımızın güvenle yolculuk etmesi adına 24 saat hizmet verecek merkezde taksi, taksi-dolmuş ve minibüs araçları, kurulan ekranlarla takip edilecek. Araçlarda güvenliği tehdit edebilecek herhangi bir olumsuz durumda panik butonu vasıtasıyla Emniyet Birimleri ile anında irtibat kurulacak.

Görüntü talepleri yeni merkezden sağlanacak

Adli vaka dolayısıyla görüntü talebinde bulunan emniyet, jandarma veya adli birim yetkililerinin taleplerini otogardaki denetim yetkilileri karşılayacaktır.

Toplu ulaşım araçları ile ulaşım

Denetim ve Yönetim Merkezine ulaşımını metro ile sağlamak isteyen vatandaşlarımız M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattını kullanabilirler.

Ayrıca 75O Otogar-Mecidiyeköy, 76O Avcılar Cihangir Mahallesi-Otogar, 303B Silivri Cezaevi-Otogar, 39O Yeşilpınar-Otogar, 75O Otogar-Mecidiyeköy otobüslerini kullanarak Büyük İstanbul Otogarına ulaşabilirsiniz.

 


Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 34146 Bakırköy - İSTANBUL