OKUL SERVİSİ ÜCRET HESAPLAMA SİSTEMİ DEVREDE

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için geri sayım sürerken okul servis ücret tarifelerinde yaşanabilecek karışıklıkların önüne geçebilmek adına Okul Servisi Ücret Hesaplama uygulaması yeni ücret oranlarına göre güncellenerek hayata geçirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinde bulanan Okul Servis Ücret Hesaplama linkine tıklanarak ücret sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Ücret hesaplama işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak bu uygulama ile aynı zamanda velilerin ve taşımacıların hak kaybına uğramalarının da önüne geçilmiş olacak.

Peki sistem nasıl çalışıyor?

Öncelikle öğrencinin ikamet ettiği adres, okul ismi, okul tipi (Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) ve gidilecek gün sayısı gibi bilgiler sisteme girilir. ‘Rota Çiz’ butonuna basıldıktan sonra ev ile okul arasında araç ile gidilebilecek en kısa mesafe sistem tarafından hesaplanıp hattın uzunluğu, ödenmesi gereken aylık ve yıllık ücret gösterilir.

 

Uygulamaya Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü resmi internet sitesinde bulunan buton üzerinden ulaşılabilmektedir.

 Açılan ekranın sol tarafında yer alan bölümde istenen bilgilerin doldurulması gerekmektedir.


Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 34146 Bakırköy - İSTANBUL