SERVİS PLAKA HAK TANIMLAMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Servis Plaka Hakları ile ilgili başvurusu tamamlanan vatandaşa sevindirici haber geldi. 03.06.2021 tarihli UKOME kararı ile Servis Plaka Hakkına sahip olan vatandaşlarımız, 31.08.2021 tarihi itibarıyla tahditli servis plaka hak tanımlama işlemlerini yapabilecekler.

 Başvurular elektronik ortamdan yapılacak

e-tuhim sistemi üzerinden alınacak plaka başvuruları için aşağıda belirtilen adımların izlenmesi gerekmektedir:

-e-tuhim sistemi üzerinden yetki belge başvurusunda bulunulması, daha önce yetki belgesi var ise belge değiştir butonuna basarak güncel belgelerle(oda faaliyet,..) başvuru yapılması gerekmektedir.

- Yetki belge başvurusu onaylandıktan sonra e-tuhim üzerinden servis hak başvuru kısmında ilgili onaylı servis haklara giriş yaparak trafik ruhsat tanım  butonuna basılarak L plakaya geçiş için kullanılacak araç ruhsat bilgileri girilmelidir. Devamında tahsis belge oluştur butonuna bastıktan sonra araç ruhsat belgesi yüklenerek tahsis belge başvurusu yapılacaktır.

- Tahsis belgesi düzenlendikten sonra sisteme girerek seri plaka ata butonuna tıklayarak seri plaka tanımlama işlemi tamamlanmalıdır. Ardından tahditli servis plaka tahsis belgesi yazdırılmalıdır.

-Devamında tahsis belgesiyle notere giderek tanımlı araca L plaka tescil işlemi yapılacaktır.

 -Noterde işlem tamamlanıp, alınan L plakalı aracın ruhsatı ile e-tuhim üzerinden Tahditli Servis Plaka Tahsis başvurusunu görüntüleyerek belgeyi değiştir butonuna basılır. Devamında Başvuru belgelerini oluştur butonuna basarak L plakalı yeni ruhsat yüklenir ve başvuruyu gönder butonuna basılır. Başvuru onaylandıktan sonra Tahditli Servis Plaka Belgesi düzenlenir.

-UKOME kararına göre 31.12.2021 tarihine kadar noterde L plaka tescil işlemini tamamlamayan kişilerin ilgili servis plaka başvuruları iptal edilecektir. 

 Servis plaka hak tanımlama işlem adımlarına bu linkten ulaşabilirsiniz.


Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 34146 Bakırköy - İSTANBUL