TAKSİYE DÖNÜŞECEK 1755 MİNİBÜS BELLİ OLDU

1755 adet (321 doğrudan) minibüsün 8+1 taksiye dönüşümü 17 Mart 2023 tarihlerinde noter huzurunda Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimleriyle tamamlandı.

Taksiye dönüşecek 1434 minibüsün çekilişi saat 09:30’da canlı olarak yayınlanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin konuşmasının ardından devam eden çekiliş saat 21:30’da sona erdi.

Çekilişten sonraki adım nasıl olacak?

Minibüslerin taksiye dönüşüm işlemlerinde; başvurularından önce İBB tarafından ücretsiz olarak teslim edilen Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi Sistemlerinin (Kamera, NVR ve Panik Butonu) yetkili birimlerde söktürerek İBB’ye teslim edilmesi gerekmektedir.

İSBAK A.Ş. noktalarında yapılan bu demontaj işlemi, Mahmutbey/BAĞCILAR ve Ferhatpaşa/ATAŞEHİR servis merkezlerinde yapılmaktadır.

Vatandaşlarımız ilgili birime gitmeden önce 0850 840 77 24 telefon numarasından randevu alabilirler.

 

Taksiye dönüşüm için başvurular; sadece İBB Bakırköy Ek Hizmet Binasında hizmet veren Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ruhsat Biriminden yapılmakta olup, Kartal Ek Hizmet Binasında işlem yapılmamaktadır.

 Noter tarafından onaylı listelerin yayınlanmasıyla birlikte, çekiliş sonucu mevcut plakası taksi plakasına dönüşmeye hak kazanan esnafımız Müdürlüğümüzden alabileceği tahsis belgesiyle taksi plakası tescil işlemini noterler üzerinden yapabilecektir.

Çekilişle dönüşüm hakkı kazanan esnafımız; 31.03.2024 tarihine kadar mevcut hatlarında (Lağvedilen hatlardakiler hariç) çalışmaya devam edebilecek olup tahsis işlemleriyle ilgili detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır.

Yapılan başvurularda;

  1.  M plakaya ait ARTES(Araç Tescil Özet Belgesi) Noter’den alınacaktır.
  2.  Öncelikle adına kayıtlı bulunan minibüs plakasının, noterler tarafından araçtan düşümü yapılacaktır.
  3.  Tahsis belgesi başvurusunu ruhsatta hissesi bulunan herhangi bir ortak Müdürlüğümüze gelerek yapabilecektir. Diğer ortakların vekalet vermesine ve şahsen müracaat etmelerine gerek yoktur.
  4.  Tahsis belgesi için kimlik aslı ve fotokopisi ile birlikte Müdürlüğümüze gelirken; Mevcut plakanın düşüm yapıldığını gösteren, noterden alınan belge, yeni aracın araç tescil belgesi, (ruhsat) yeni araç için araç tescil özet raporu, oda faaliyet belgesi (taksi sahibi olarak), eğer şu an oda faaliyet belgesi alınamıyorsa geçici oda faaliyet belgesi (taksi sahibi olarak) yanınızda bulundurulması gerekmektedir.
  5. UKOME Kararıyla belirlenen Minibüsten Taksiye Dönüşüm Taahhütnamesinde tarif edilen özelliklerde araç temin edilecektir. (İç dizayn için TSE tarafından seri tadilat tip onay belgesi olması zorunludur) 
  6. İSBAK tarafından araç içi kamera montajlarının yapıldığına dair montaj bilgi formlarının alınması
  7. Tahsis işleminin ardından Ticari Araç (Plaka) Tahsis Belgesi ile Notere gidilerek yeni taksi plakası araca tanımlanacaktır.
  8. Yeni tanımlanan taksi için https://tuhim.ibb.gov.tr/adresinden Çalışma Ruhsatnamesi müracaatı yapılacaktır.

Noter onaylı dönüşüme hak kazanan minibüs listesi.

Minibüsten Taksiye Dönüşüm Taahhütnamesi

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminin 21.03.2023 video linki.

 

 


Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 34146 Bakırköy - İSTANBUL