TAKSİYE DÖNÜŞECEK 750 MİNİBÜS VE 250 TAKSİ DOLMUŞ BELLİ OLDU

750 minibüs ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüşümü 02-03 Kasım 2021 tarihlerinde noter huzurunda Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimleriyle tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ulaşım Daire Başkanı Sayın Utku Cihan’ın konuşmasının ardından başlayan ve canlı olarak yayınlanan kura çekimi ile taksiye dönüşecek olan minibüs ve taksi dolmuşlar belli oldu.

Çekilişten sonraki adım nasıl olacak?

Minibüs ve taksi dolmuşlardan taksiye dönüşüm işlemlerinde; başvurularından önce İBB tarafından ücretsiz olarak teslim edilen Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi Sistemlerinin (Kamera, NVR ve Panik Butonu) yetkili birimlerde söktürerek İBB’ye teslim edilmesi gerekmektedir.

İSBAK A.Ş. noktalarında yapılan bu demontaj işlemi, Kartal İBB Yerleşkesi içerisinde ve Kağıthane İSBAK Yerleşkesinde yapılmaktadır.

Vatandaşlarımız ilgili birime gitmeden önce 0212 301 90 34 veya 0536 026 88 48 no’lu telefon numaralarından randevu alabilirler.

Noter tarafından onaylı listelerin yayınlanmasıyla birlikte, çekiliş sonucu mevcut plakası taksi plakasına dönüşmeye hak kazanan esnafımız Müdürlüğümüzden 15 Kasım 2021 Pazartesi tarihinden itibaren alabileceği tahsis belgesiyle taksi plakası tescil işlemini noterler üzerinden yapabilecektir.

Çekilişle dönüşüm hakkı kazanan esnafımız; 17.12.2021 tarihine kadar mevcut hatlarında çalışmaya devam edebilecek olup tahsis işlemleriyle ilgili detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır.

Yapılan başvurularda;

• Öncelikle adına kayıtlı bulunan minibüs veya taksi dolmuş plakasının, noterler tarafından araçtan düşümü yapılacaktır.

• Düşüm işleminin ardından İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden İBB Meclisi tarafından belirlenen Ticari Araç (Plaka) Tahsis Belgesi düzenlenecektir (bu aşamada eski minibüs/taksi dolmuş plakası iptal edilecektir.)

• Taksiye dönüşüm için başvurular; sadece İBB Bakırköy Ek Hizmet Binasında hizmet veren Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ruhsat Biriminden yapılmakta olup, Kartal Ek Hizmet Binasında işlem yapılmamaktadır.

• Tahsis belgesi başvurusunu ruhsatta hissesi bulunan herhangi bir ortak Müdürlüğümüze gelerek yapabilecektir. Diğer ortakların vekalet vermesine gerek yoktur.

• Tahsis belgesi için Müdürlüğümüze gelirken; Mevcut plakanın düşüm yapıldığını gösteren, noterden alınan belge, yeni aracın araç tescil belgesi, yeni araç için araç tescil özet raporu, oda faaliyet belgesi (taksi sahibi olarak), eğer şu an oda faaliyet belgesi alınamıyorsa geçici oda faaliyet belgesi (taksi sahibi olarak) yanınızda bulundurulması gerekmektedir.

• UKOME Kararıyla tarif edilen özelliklerde araç temin edilecektir.
31.12.2021 tarihine kadar temin edilmesi durumunda model yılının 2021 olması, (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinden sorgusunda aracın hasar kaydı bulunmaması gerekmektedir.) bu tarihten sonra yapılacak müracaatlarda kullanılmamış taşıt (sıfır taşıt) ile müracaat edilecektir.

• Tahsis işleminin ardından Ticari Araç (Plaka) Tahsis Belgesi ile Notere gidilerek yeni taksi plakası araca tanımlanacaktır.

• Yeni tanımlanan taksi için https://tuhim.ibb.gov.tr/ adresinden Çalışma Ruhsatnamesi müracaatı yapılacaktır.

• Noter çekilişi sonucunda taksi plakasına dönüşecek 750 adet minibüs ile 250 adet taksi dolmuşa ait mevcut çalışma ruhsatnamelerinin, taksi taşımacılığı dönüşüm belgesi için başvurulmasa dahi 17.12.2021 tarihinden itibaren iptal edilecektir.

              Not: Taksi taşımacılığı için, ilgili oda faaliyet belgesi güncellenecektir.

 

Noter Onaylı Dönüşümü yapılacak minibüs listesi 1

Noter Onaylı Dönüşümü yapılacak minibüs listesi 2

Noter Onaylı Dönüşümü yapılacak taksi dolmuş listesi

 

Taksiye dönüşüm için ilk kurayı İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu çekti.

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminin 2 Kasım 2021 görüntüleri.

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminin 3 Kasım 2021 görüntüleri 1.bölüm.

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminin 3 Kasım 2021 görüntüleri 2.bölüm.

 


Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 34146 Bakırköy - İSTANBUL