TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANIM BELGESİ, SERVİS TAŞIMACILIĞI YETKİ BELGESİ VE REHBER PERSONEL BELGE GÜNCELLEME İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi ve Rehber Personel belge güncelleme işlemleri başlıyor.

TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANIM BELGESİ:

İstanbul’da taksi, taksi dolmuş, minibüs, otobüs ve servis araçlarında şoför olarak çalışmak isteyen kişilerin sahip olmak zorunda olduğu Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi için vizeleme dönemi başlıyor. 

Vizeleme işlemini kimler yapacak?

Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi sahipliği üzerinden 5 yıl geçen ya da psikoteknik raporunun 5 yıllık geçerlilik süresi dolan şoförlerin vizeleme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

İşlemler nasıl yapılacak?

İnternet tarayıcınız üzerinden Müdürlüğümüzün resmî web sitesi olan tuhim.ibb.gov.tr adresine giriş yapınız. Web sitemizde yer alan e-Tuhim butonuna tıklayınız. Ardından T.C kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi butonuna tıklayınız. Sonrasında “Vizeleme” butonuna basarak güncellenmesi gereken 3 belgeyi sisteme yükleyiniz.

Güncellenmesi gereken belgeler nelerdir?

  • Psikoteknik raporu
  • Sağlık raporu
  • Ehliyet Ceza Dökümü

Ayrıca kişilerin şoför belgelerinin üzerinde bulunan seri numaralarını sisteme yüklemelidirler.

İşlem sırasında şoförlerin Psikotrop Madde Testi için randevu almalarına gerek yoktur.

Vizeleme işlemini 31.12.2022 tarihine kadar tamamlayan kişiler mevcut Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi ile taksi, taksi dolmuş, minibüs, otobüs ve servis araçlarında şoför olarak çalışmaya devam edebileceklerdir.

SERVİS TAŞIMACILIĞI YETKİ BELGESİ:

Öğrenci veya personel servis taşıtlarıyla servis hizmeti vermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sahip olmak zorunda olduğu Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi için de belge güncelleme işlemleri başladı. e-Tuhim sisteminde yer alan belgeleri geçerlilik tarihi dolan gerçek ya da tüzel kişilerin belgelerini 31.12.2022 tarihine kadar güncellemeleri gerekmektedir.

Gerçek ya da tüzel kişiler sahip olmak istedikleri Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi sınıfına göre UKOME kararı ile belirlenen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. 

Yıl sonuna kadar güncellenmeyen başvurulara ait yetki belgelerin sınıfları alt sınıflara düşürülecektir.

REHBER PERSONEL:

e-Tuhim sistemine yüklü sağlık raporunun süresi 1 yılı aşmış rehber personellerin yine e-Tuhim sistemine giriş yaparak sağlık raporunu güncellemeleri gerekmektedir.

Vizeleme işlemlerinde gerçeğe aykırı belge yüklenmemesi hususunda gerekli özenin gösterilmesini saygılarımızla rica ederiz.


Merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Ek Hizmet Binası, Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Blv. No:3 Kat:2 34146 Bakırköy - İSTANBUL